Foto teme — 11/01/2017 , 486
Fotografiranje vjencanja by Zoran Mrdjenovic


Fotografiranje vjenčanja

Fotografiranje vjencanja - Fotograf za vjencanje

Fotografiranje vjencanja – Fotograf za vjencanje – I’m photographer from Banja Luka (B&H), born in Zagreb (Croatia). I did photo shootings in many countries, such as Italy, France, Germany, Russia, Greece, Hungary, Czech Republic, Austria, Luxembourg, Monte Negro, Serbia, Croatia, Bosnia…  Available for fashion, portrait, wedding, sport and commercial photography!

– Fotografiranje vjenčanja i video snimanje vjenčanja na području Hrvatska, BiH, Njemačka, Austrija, Italija, Svicarska…

 

Kontaktirajte nas za više informacija o cijenama i paketima.

Zoran Mrdjenovic

E-mail:   photomrdjenovic@gmail.com
Mob (BiH): +387 65 567 162
Mob (Hrvatska): +385 99 784 75 95

FOTO GALERIJA VJENČANJA (kliknite na link)

 

Poto book:

Izrada photo book-ova (foto knjige različitih dimenzija s tvrdim i mekim uvezom)

– Dimenzije photo book-a 20×20cm (40 stranica, tvrdi uvez, print na koricama) – 100 eur
– Dimenzije photo book-a 30×30cm (40 stranica, tvrdi uvez, print na koricama) – 150 eur
– Dimenzije photo book-a 30×40cm (40 stranica, tvrdi uvez, print na koricama) – 200 eur
(za profesionalne fotografe popust, cijena na upit)

Wedding Photo book – Vjenčani foto book (Izgled)

 

 

 

Retuširanje (obrada) fotografija (primjer, kliknite za vecu sliku)
prijeposlije

 

Radimo s vrhunskom profesionalnom opremom:

 

 

Fotoaparati:

Canon EOS 5D mark III (full frame, 22 Mpix)
Canon EOS 5D mark II (full frame, 21 Mpix)
Canon EOS 70D (APS-C, 20 Mpix)
Canon EOS 100D (APS-C, 18 Mpix)
Canon EOS 50 (Film)

 

Objektivi :

Canon 85mm f1.2 II L
Canon 70-200mm f4 L
Canon 135mm f2 L
Canon 50mm f1.4
Canon 85mm f1.8
Canon 24-105mm F4L IS
Canon 17-40mm f4
Sigma 35mm f1.4 ART

 

Blicevi/Studijska i terenska rasvjeta :
61n
Flash: Canon Speedlite 600EX, 580EX, Canon 430EX, Metz 32Mz-3, Edixa, Yongnuo YN460-II
Flash studio strobe 500W
Flash studio strobe 400W
Flash studio strobe 300W (x6)
Flash studio strobe 180W
Akumulatorsko napajanje za rad na terenu (3200w)
visico akumulator
visico akumulator2

 

Foto mašina Fuji Frontier S (DX100) i Fuji ASK300 (Izrada fotografija u visokoj kvaliteti na licu mjesta, pogodno za evente, vjencanja, krstenja, rodjendane, zahvalnice,..)
Fuji-Frontier_DX100_Support_Page354_0

 

Video kran
video kran

 

Dron za snimanje iz zraka
dji-phantom-vision-plus--[3]-1389-p

Primjer videa sniman dronom:

 

Luksuzni automobil za fotografisanje i prevoz mladenaca,  Mercedes CLS
mercedes cls

 

Posjetite nas na adresi: Karađorđeva 329 – Banja Luka

 

 

 

O meni

 

Zoran Mrđenović

I’m photographer from Banja Luka (BiH), born in Zagreb (Croatia). I did photo shootings in many countries, such as Italy, France, Germany, Greece, Hungary, Czech Republic, Austria, Monte Negro, Serbia, Croatia, Bosnia…  Available for fashion, portrait, wedding, sport and commercial photography!

 

 

 

 

 

Članak iz magazina “Refoto”, br. 62, Septembar 2009. godine.

Zoran Mrđenović – Modni glamur

Nova nada bosanskohercegovačke fotografske scene – Zoran Mrđenović, takoreći slučajno, ali i hrabro zakoračio je u svet profesionalne fotografije, a svoje interesovanje usredsredio je na studio i rad s atraktivnim modelima

Zanimanje i bavljenje fotografijom Zoran Mrđenović povezuje sa dva vremenska razdoblja svog života. U ranom djetinjstvu, pored jurnjave za loptom, počeo je da se interesuje za crtanje. Iz toga se izrodila prava ljubav. Mnogo godina kasnije ta ljubav se ponovo probudila, ali i transformisala u fotografiju. Godine 2004, kada odlazi na studentsku ekskurziju u obilazak najljepših evropskih gradova, otkriva sve mogućnosti malog digitalnog fotoaparata koji je kupio tik pred putovanje. S obzirom na to da ga pred put nije pošteno ni isprobao, bio je potpuno fasciniran, tako da ga je u tom trenutku fotografisanja sve oduševljavalo. Tako je rođena nova, stara ljubav.

Već 2006. godine njegovo fotografsko umeće stavljeno je pred veliki izazov. Od Agencije za zaštitu autorskih prava dobija poziv da radi kao fotograf u Crnoj Gori. Projekat je bio da se snime fotografije za knjige i turističke vodiče opštine Budva, koji je sponzorisao Turistički savez Budve. Sve do tada bio je ”samo” veliki zaljubljenik u fotografiju, koji je i dalje fotografisao džepnim Canon Ixus digitalcem. Bilo mu je pomalo smiješno da se pojavi u Crnoj Gori kao ”profesionalni” fotograf koji iz svog džepa vadi malog ”Ixusa”, jer je pred njega postavljen veliki zahtjev i izazov koji je za iskusne fotografe s vrhunskom opremom. Na taj poziv najviše je uticala njegova veb-prezentacija s fotografijama (na internet-adresi: www.mrdjenovic.com), jer je galerija bila prepuna motiva prirode s crnogorskog primorja. Nakon nekoliko telefonskih poziva, pristao je na taj posao ohrabren njihovom pričom i ubjeđivanjem da vjeruju, na osnovu viđenih fotografija, da on to može da uradi, pa čak i s njegovom skromnom foto-opremom. Nekoliko dana pred polazak ipak je nabavio nešto poluprofesionalne foto-opreme, tada jedan od najpopularnijih D-SLR fotoaparata – Canon 350D, dva objektiva u rasponu od 18 do 300 mm i polarizacioni filter. Svakako da je to bilo jedno predivno putovanje i upoznavanje ljepota Crne Gore, ali i veliko zadovoljstvo jer je svoj prvi profesionalni zadatak uradio na traženom nivou.
To je bio veliki korak naprijed u stvaranju njegove karijere jer su posle toga vrlo brzo pristizali pozivi za saradnju s nekim turističkim agencijama i hotelima s crnogorskog primorja. Zbog svega ovoga imao je veliki podsticaj za dalji rad, a tako je sve više postajao pravi zaljubljenik u ovaj zanat.
Tokom rada i istraživanja u fotografiji sve više se pronalazio u portretisanju ljudi, počevši od izrade uličnih portreta i slučajnih prolaznika, pa do portreta prijateljica na unapred osmišljenim lokacijama. Sve to preraslo je u veliku, i trenutno ostvarenu, želju da otvori sopstveni foto-studio i da fotografija postane ozbiljan i sastavni dio njegovog života. Danas najviše snima portretne i modne – glamur fotografije, i upravo u toj oblasti pokušava da što više napreduje i usavršava se. U njima uživa, kako u fotografisanju, tako i u gledanju jer zapisuju jedan određen i tipičan momenat života osobe. Pune su emocija, prodiru u čovjekovu dušu i pobuđuju zagonetni trenutak, tj. vizuelni kontakt posmatrača i portretisane osobe, kontakt očima i prodiranje u misli. Uživa u tome da fotografiju učini autentičnom sopstvenom kontrolom, tj. idejom, postavkom rasvjete, scene i sl. Photoshop manipulacije izbjegava, jer pokušava zadržati fotografiju u njenom izvornom obliku.
Još jedan, veliki podstrek u radu bila je nagrada Amaterski fotograf 2006. godine na konkursu ”International open amateur photography competition” (Međunarodni otvoreni konkurs za amatersku fotografiju), za fotografiju pod nazivom ”Moon dancer”. Tada je bio pozvan u Las Vegas na svečanu dodelu nagrade kristalnog pehara za ostvaren uspjeh. To priznanje puno je uticalo na njegov dalji rad i sa više samopouzdanja ulazio je u svaki naredni izazov.
Zoran Mrđenović smatra da je za umjetničko izražavanje najvažniji čovjekov duh. Iskazivanje lične sposobnosti, talenta i specifičnog pogleda na svijet, jer u umjetnosti ne postoje granice čovjekovog maštanja, vizije izražavanja i uočavanja. Čovjek mora da oslobodi svoju maštu i pokaže ono što vidi i osjeća i da pokuša da savlada sve moguće prepreke.
Tomislav Mijović

 

V a ž n i j i   d o g a đ a j i:

 

:: 20.09.2006. ::

Posao fotografa na projektu prezentacije Budvanske opštine (knjige, turistički vodiči, cd virtualne prezentacije, razglednice,..)
Dio fotografija koje će biti objavljene http://www.mrdjenovic.com/photo/list.php?exhibition=24

 

 

:: 05.01.2007. ::
Nagrada za fotografiju “Moon dancer” http://www.mrdjenovic.com/photo/photo.php?photo=272&exhibition=13
(International open amateur photography competition)
Uručen srebrni medaljon i poziv u Las Vegas u Sjedinjene Američke Države
, na ceremoniju preuzimanja kristalnog pehara.

 

 

:: 07.02.2008. ::
Otvaranje foto studija u Banja Luci.

 

 

:: 15.03.2008. ::
Nezavisne novine, Intervju – Magazin Stil

(Procitajte: strana 1strana 2)

 

:: 28.01.2009. ::
Član AUFBiH (Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH)

 

:: 14.02.2009. ::
Prva samostalna izložba “Snaga emocije” za humanitarnu akciju “Pomozimo malom Marku”, Banja Luka (Muzički paviljon, park Petar Kočić). << opširnije sa fotografijama sa izložbe >>

Video prezentacija s izložbe:

 

:: 23.05.2009. ::
Dani fotografije u Srbiji – Čačak 2009
Fotografije (Passion i Balance) koje će činiti državnu kolekciju BiH i koje će biti predstavljene na Danima fotografije u Čačku. (Objavljen članak s fotografijom)
<< opširnije, katalog sa fotografijama sa izložbe >>

 

:: 30.06.2009. ::
Izložba fotografija FotoBiH 2009 Tuzla
30. juna, otvorena je godišnja izložba bosanskohercegovačke fotografije pod nazivom FoToBiH 2009. Na izložbi je učestvovalo 38 autora iz cijele Bosne i Hercegovine sa 111 radova.
Druga nagrada za fotografiju Passion
<< opširnije, katalog sa fotografijama sa izložbe >>

 

:: 20.08.2009. ::
Izložba fotografija FotoBiH 2009 Zenica
20. avgusta, u 19:30, u Muzeju grada Zenice u organizaciji AUFBiH-a i foto grupe Art 7 iz Zenice biće upriličeno otvaranje druge ovogodišnje izložbe bosanskohercegovačke fotografije FOTOBIH 2009. Na izložbi učestvuje 41 autor iz cijele Bosne i Hercegovine sa 119 radova.
Pohvala za fotografiju Balance
<< opširnije, katalog sa fotografijama sa izložbe >>

 

:: August 2009. ::
Izložba fotografija FotoBiH 2009 Travnik

Prva nagrada za fotografiju Passion

 

:: Oktobar 2009. ::
Izložba fotografija FotoBiH 2009 – Prozor
 

 

 

 

:: 30.08.2009. ::
Objavljena biografija s fotografijama u magazinu ReFoto


Naslovnica
Strana 1

Strana 2
Strana 3
Strana 4


:: Gostovanja na TV i radio stanicama ::


– ATV
2008 – Emisija o upotrebi Photoshopa i transformaciji modela
14.02.2009. – Gost, izlozba fotografija “Snaga emocija”
2010. – Fotografija i Photoshop
02. 03. 2012. – Tema o pokretanju Foto škole/radionice 

– Pink TV

14.02.2009. – Gost, “Balkan net” emisija, izlozba fotografija “Snaga emocija”
14.02.2009. – Gost, “Made in Banja Luka” emisija, izlozba fotografija “Snaga emocija”
08.09.2009. – Gost “Balkan net” emisije, biografija
27.08.2010. – Gost “Ruzicasto jutro”
29.08.2010. – Gost “Made in Banja Luka”– RTRS TV

14.02.2009. – Gost, izlozba fotografija “Snaga emocija”

 

 

:: 13.11.2009. ::

Nezavisne novine, Intervju

 


:: 18.12.2009. ::
3. Medjunarodna izlozba fotografija, Kulturni Centar Banski dvor Banja Luka – Decembar 2009.

 

:: 05.01.2010. ::
Francuski casopis PHOTO, GRAND CONCOURS PHOTO 2009 – Pobjednicka fotografija u kategoriji Act/Nude.

“This year again, you have been thousands to participate in the largest photo competition in the world. Bravo for the quality, diversity and creativity of your images. The best ones will be published in Photo No. 466!”
S ovog linka mozete skinuti casopis i u elektronskom izdanju (Pdf) i vidjeti neke pobjednicke fotografije, od preko 50.000 poslanih fotografija na takmicenje. ::Download:: ::Download, Server 2::

 

 

:: 19.03.2010. ::

Reportaža – TV Bel

 

 

:: 01.05.2010. ::
Marla design (fashion magazin) – Intervju
http://www.marla-design.com/archives/3325

 

:: 06.08.2010. ::
Novine “Press” – Intervju

 

:: 05.10.2010. ::
Reportaža – ELTA TV


:: 29.10.2011.. ::
Gostovanje na Kontakt radiju

 

:: 04.02.2012. ::
Jedna od 50 pobjednickih fotografija u foto konkursu: “Fotografija godine BiH 2011”
Izložba fotografija je održana u gradovima širom BiH.

 

 

:: 06.02.2012. ::
Magazin Ekstra, intervju

 

 

:: Ostali članci::

– Magazin “Svijet” (2011.)

– Nezavisne novine (2012.)
 

 

Reference:

– Hemel (natural cosmetics)
– Western Union
– Grawe
– Grand Casino
– Voda Kruna
– Nova banka
– Euro Hem
– RK Boska
– TC Verno
– Latea (mliječni proizvodi)
– Prijedorčanka
– Balkan Investment Bank
– New Moment (marketing agencija)
– Triglav – Kopaonik osiguranje
– EuroExpress
– Klinika Kozomara
– Fortuna Hotel & Wellness
– Komora doktora stomatologije RS
– Provence (vinski bar)
– Explosive models (modna agencija)
– Fortuna models (modna agencija)
– ATV
– Olimpus
– Grad projekt
– Centar za dijalizu (Laktaši)
– Budvanska opština (Turistička organizacija opštine Budva)
– Copyright d.o.o. Budva (Društvo za razvoj turizma i zaštitu autorskih prava)
– Kamini Sajlović
– Restoran Stara Ada
– Studio Željko (frizersko-kozmetički salon)
– Akademija Željko
– Pizzeta
– Club Underground
– Tesla (salon namještaja)
– Vaterpolo klub Borac (Banja Luka)
– Omladinski savjet Republike Srpske
– NOA (Društvo za zaštitu životinja)
– DNS (Demokratski narodni savez)
– SDA (Stranka demokratskih akcija)
– SDP (Socijaldemokratska partija)
– Hotel Mediteran
– M&I System
– itd.


Poslednji clanci u ovoj kategoriji:

Comments

comments

6752

Close
Podržite nas
Podržite našu stranicu klikom na Like

Facebook